Ремонтите на машини стават бавно - кога би могло да

...
Ремонтите на машини стават бавно - кога би могло да
Коментари Харесай

Валентин Радев: Политическа врътка на премиера

Ремонтите на машини стават постепенно - по кое време би могло да стане това? Второ - в какво положение са нашите фабрики? Какво друго можем да вършим - от дълго време фрагментите ги няма, заводите бяха ръководени неверно. Ами аварийните елементи - от кое място ще ги вземем?

Така някогашният заместник-министър на защитата от ГЕРБ Валентин Радев разяснява пред Българска национална телевизия опцията да ремонтираме у нас военна техника за Украйна.

Това съгласно мен, е една врътка на премиера Кирил Петков като политик, добави той.

Нямаме потенциал и не би трябвало по този начин самоуверено да се дават обещание такива неща, безапелационен е Радев. Преместването на военна техника не е елементарна работа.

Продаваме на Полша, и на други страни от Европейски Съюз - те ги дават на Украйна. Ние ги продаваме на Полша, вместо да ги подарим на Украйна, изясни Радев по отношение на износа на оръжия от България.

Със сигурност има подписани документи за краен адресат. Със сигурност отиват в Полша. Би трябвало да се поинтересуваме дали тя ги отдава на трета страна. Няма по какъв начин да няма някакъв надзор - в случай че не наш, европейски, безапелационен е Радев.

Извънредното съвещание на Народно събрание е на 4 май, следобяд и там е записано предлагането на ПГ на ГЕРБ. Залата всичко може да реши, допускаме, че нашето предложение ще бъде подкрепено, счита Радев.

По думите му, решението на Народното събрание ще нюансира решението на държавното управление само че по метод, комфортен за водача на Българска социалистическа партия и съдружен сътрудник Корнелия Нинова, която е срещу изпращането на оръжия в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР