Ремонтите на Коматевско шосе и ул. Остромила излизат по-скъпо, отколкото

...
Ремонтите на Коматевско шосе и ул. Остромила излизат по-скъпо, отколкото
Коментари Харесай

Защо Коматевско шосе поскъпна със 194 604 лева

Ремонтите на Коматевско шосе и ул. " Остромила " излизат по-скъпо, в сравнение с е посочено в договорите. Допълнителни средства в размер на 194 604 лв. ще бъдат дадени на компания " Драгиев и ко ", на която община Пловдив беше упълномощила превозване на канализацията на стойност 1 297 363 лв. с Данък добавена стойност. Парите бяха обезпечени от държавния бюджет на Министерство на околната среда и водите.

Доплащането се постанова поради археологическите находки - римския акведукт, оголен под булеварда при реконструкцията, твърди кметът Иван Тотев в предлагането си до Общинския съвет за спомагателните средства.

В един от секторите се наложи смяна на плана, при което канализационната тръба и колектор трябваше да минат настрана и да заобиколят античния акведукт /водопровод/ по условие на археолозите и Инспектората към Министерството на културата.

За ул. " Остромила " в едноименния квартал също се обезпечават 219 300 лв. от горната страна. Договорът с изпълнителя беше подписан при цена 1 462 021 лв. с Данък добавена стойност, само че и тук се наложи в придвижване да бъде променен планът. Допълнително е сменен остарелият тръбопровод, построена е канализация с отклонения към постройките, показва Иван Тотев.

" Ремонтът " на бюджета за тази година ще се преглежда на сесията в четвъртък. Кметът предлага да се дават 33 000 лв. за нов паркинг до бл. 16 в " Тракия ".

Още 30 500 лв. се дават на регион " Централен " за ремонт на ул. " Йосиф Шнитер ", където EVN желае да прекара парно, след което администрацията поема ангажимент да построи дъждоприемни шахти, улично осветяване, нова настилка и тротоари.

За планиране и преустрояване на общинските пространства в Детмаг " Снежанка " в Художествената изложба се заделят 24 000 лв.. Тази задача се разпорежда на регион " Централен ".

Още 5000 лв. общината ще преведе на Областната дирекция " Полиция " като помощ за закупуване на проби за инспекция дали водачите са използвали наркотични субстанции. Само за една година в Пловдивска област са открити 73 случая, при които са хванати дрогирани водачи. /Марица.бг
тагове коматевско 194 604 лева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР