Ремонтите на Бунарджика вървят въпреки студеното време, предаде репортер на

...
Ремонтите на Бунарджика вървят въпреки студеното време, предаде репортер на
Коментари Харесай

Въпреки студа на Бунарджика се работи усилено

Ремонтите на Бунарджика вървят макар студеното време, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . На този стадий е построена подпорната стена, работи се по помпеното оборудване. То е належащо, защото преди водата на самотек е стигала до водните огледала и оттова се е оттичала в градската канализация, което е неприемливо по закон към днешна дата.

Помещението сега се построява, към него ще има и обезщетителен съд, като всички тези уреди ще са покрити със земна почва и растителност. Така ще се усили зеленината. От 1500 кв метра зелена повърхност след построяването на оборудването тя ще стане 1800 квадрата.

Стартирано е и построяването на самите водни огледала, които бяха без основа. Те би трябвало да се изградят със стомано-бетонна структура и с хидроизолация, с цел да не се позволява водата да се разлива или попива в хълма.

След Нова година ще стартира възобновяване на самите акведукти - подмяната на облицовката, която в огромната си част липсва. Същевременно ще се работи и подземната връзка. Всички чешми ще се възстановят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР