Ремонти по пътищата, свързани с полагане на асфалт, слагане на

...
Ремонти по пътищата, свързани с полагане на асфалт, слагане на
Коментари Харесай

Слагат асфалт и мантинели и по празниците, десетки пътища стеснени

Ремонти по пътищата, свързани с полагане на асфалт, слагане на мантинели и изкопни работи, не престават макар зимния сезон и най-малко на 45 места в страната ще има ограничавания в придвижването даже по Коледа и Нова година. Още най-малко толкоз сектори са затворени или стеснени поради пропаднали елементи от пътища, които чакат поправки, оповестиха от пътната организация.

Най-големите тапи се чака да се получат по магистрала  “Хемус ” поради ремонтите на двата тунела “Топли дол ” и “Правешки ханове ”. Там в последния от многото почивни дни по Коледа – на 27 декември, придвижването в посока Варна ще бъде по обиколни пътища, с цел да не се пречи на прибиращите се към столицата.

На още едно място по “Хемус ” би трябвало да се кара деликатно чак до Нова година – в Шуменска област. В продължение на към 25 километра там сега се инсталират мантинели на платното за София и придвижването по изпреварващата лента е затворено.

Неприключили поправки има на още две места по автомагистрала “Марица ”. Едното е около 30-ия километър, покрай Добри дол. Там през зимата ремонтът на асфалтовото покритие и в двете платна е краткотрайно спрян, само че придвижването е единствено по изпреварващата лента.

Другото е близо до Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, където поради градеж на крайпътен обект и пътна връзка към него има притеснение на пътя и оптималната скорост е 60 км/час. Този ремонт ще завърши в края на януари.

Най-много поправки по пътищата тази зима има в Северозападна България. Там поради построяването на скоростния път Видин - Ботевград има доста обходни направления и на няколко места сегашният Е79 е затворен за придвижване. Обходните направления са разнообразни за леките коли и за по-тежките машини.

До края на януари 2024 година продължава ремонтът на едно от пътните платна на Дунав мост в Русе. Там има ограничаване за височината на транспортните средства, която не би трябвало да надвишава 3,50 метра, в противоположен случай се минава по някое от другите платна в посока Румъния.

Пътуващите за Гърция през прохода Маказа би трябвало да знаят, че на излизане от Кърджали все още се строи ново кръгово кръстовище и придвижването там е с ограничаване до 50 км/час. Новото оборудване ще е готово също в края на януари.

Пътуването до ГКПП - Връшка чука на границата със Сърбия е по-бавно от естественото, тъй като по целия път от Видин до такава степен има разнообразни сектори, които се преасфалтират, и придвижването минава ту в едната, ту в другата лента. Тези поправки би трябвало да приключат още през днешния ден - 23 декември, само че не е несъмнено.

По Черноморието също има много неприключили през есента действия. Например разваленият от наводнението мост на излизане от Царево към Варвара все още се ремонтира. По проект работите би трябвало да приключат до неделя, само че и това не е напълно несъмнено и най-вероятно по време на празниците придвижването ще се отбива по краткотраен път, където придвижването е с най-много 20 км/ч.

На още две места в Бургаска област на третокласни пътища към момента се поставя асфалт. По два други пътни сектора - Трояново - Айтос и Аспарухово - Карнобат, също не са завършили спешните поправки, които се постановиха поради повреди от изобилните дъждове и там на разнообразни места има ограничавания до 50 км/ час отвън обитаемоте места и до 40 км/час в обитаемоте.

Частични поправки има по доста второкласни пътища в Монтанско и по третокласни в Пернишко, само че те не са с натоварен трафик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР