Ремонтът у дома е предизвикателство за всяко семейство. Всяка интериорна

...
Ремонтът у дома е предизвикателство за всяко семейство. Всяка интериорна
Коментари Харесай

Как се боядисват мръсни и прашни стени?

Ремонтът вкъщи е предизвикателство за всяко семейство. Всяка интериорна смяна се свързва с полагането на избрани старания за интервал от време и за сметка на обилни запаси.

Въпреки това ремонтът постоянно носи финално задоволство, тъй като внася прохлада и нова мечтана визия.

Боядисването е детайл, който съпътства съвсем всеки ремонтен развой. За доста хора това е най-лесната и бърза част от ремонта, само че истината е, че боядисването е един от най-важните аспекти при такива процеси. Правилната обработка на стените е активност, която не би трябвало да бъде подценява.

Мръсните и прашни стени са събитие, с което всяко семейство се сблъсква. Това е неизбежно, защото прахът се натрупа всекидневно, а нежеланите петна се появяват даже и при големи старания за запазване на стените.

Много хора считат, че боядисването върху мръсни и прашни стени няма да докара до нищо съдбовно и могат да си спестят предварителната подготовка. Истината е, че това е груба неточност, която е целесъобразно да избягвате, в случай че желаете да получите натоварен и дългогодишен нов цвят за вашите стени.

Преди нанасянето на багра върху стените, би трябвало добре да ги почистите от всевъзможни мазни петна, контрастни разлики в цвета, прахуляк и така нататък Това разчистване може да се извърши с елементарна забрадка в случай че няма упорити петна, които изискват други решения като сода за самун, сапунен разтвор, оцет и топла вода, обезмаслител, триене с четка за зъби, разчистване благодарение на гума от молив и други

Ако сложите багра върху намърсена стена, то това няма да бъде съдбовно, само че в случай че боята е бяла, то доста евентуално да получите сив цвят вместо това. За да избегнете разлики в цветовете, то по-добре забършете стените, преди да преминете към идващите стадии.

За боядисването на стени е належащо също да положите основа под формата на грунд. Той нормално се нанася със специфична четка 1-2 часа преди боядисване.

Неговата функционалност е да приготви стените, като ги направи по-равномерни за оптимално абсорбиране от цвета, и да ги заздрави, като отстрани дребните недостатъци.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР