Ремонтът на зоната Граф Игнатиев” – Шишман” – 6 септември”

...
Ремонтът на зоната Граф Игнатиев” – Шишман” – 6 септември”
Коментари Харесай

Ремонтът на „Граф Игнатиев” започва в средата на годината

Ремонтът на зоната " Граф Игнатиев” – " Шишман” – " 6 септември” стартира в средата на годината и се чака до края на 2018-а да има към този момент подготвени стадии. Това уточни арх. Здравко Здравков - основен проектант на Столична община в студиото на " Тази заран ".

Пазарът до църквата " Св. Седмочисленици " ще изчезне, а Книжния пазар на пл. " Славейков” ще бъде сведен до 20 книжари, като броя им ще се избере с тръжна процедура. " Категорично палета и кашони няма да останат. Времето за пласиране на книги от площада е от дълго време изтекло”, съобщи той.По мотив новата пешеходна зона - 200 м, които свързват " Алабин” със " Стамболийски” той уточни, че пространството е значимо, тъй като ще върже пешеходната " Витоша” в площадното пространство на " Св. Неделя”. " След това връзката ще продължи към Ларгото и за ул. " Съборна” ще намерим метод да я свържем пешеходно с Градската градина”, уточни архитектът.По думите му стартира освобождение на единия тротоар на " Съборна” от паркирали коли и ще се обезпечи по-добро минаване на пешеходците. Той добави, че крайната цел е да се затвори напълно за коли, само че коли минават оттова за Президентството.упените плочки на Ларгото Здравков изясни с израза " да не ви влиза занаятчия в къщата”.Той разяснява, че се реалокира фокуса от прелестно експонираната археология на Антична Сердика към няколко счупени плочки.

Пространството към Централна гара също ще претърпи промени. " Имаме големи търговски площи, които не могат да намерят наемател. Мястото има комфортни транспортни връзки – трамвай, тролей, трен, метро, единствено аероплан няма. Тук хубавото е някогашната автогара и мислим да създадем конкурс за идея за развиване на пространството”, разяснява той.По думите му най-критичната точка е Ротондата, която става рискова през нощтазаради огромното скупчване на хора и е нужно да й се потърси вярната функционалност, защото в този момент мястото се е маргинализирало. Здравков счита, че пространството би трябвало да работи 24 часа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР