Ремонтът на тунел Кривия през Кресненското дефиле ще струва над

...
Ремонтът на тунел Кривия през Кресненското дефиле ще струва над
Коментари Харесай

Скъп ремонт за тунел през Кресненското дефиле! Срок за изпълнение 300 дни

Ремонтът на тунел „ Кривия ” през Кресненското дефиле ще коства над 3,2 млн. лева Планираните действия се финансират от бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура”. Срокът за осъществяване на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта – 300 дни, оповестиха от пресцентъра на организацията, съобщи бТВ.

Общата дължина на оборудването е 343 м.

Заради осъществяването на проучвателно-проектантски действия през днешния ден до 17 часа, както и в идните работни дни до 16 април – от 9 до 17 часа, придвижването по път I-1 (Е-79) в региона на тунела ще се реализира в една лента. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и напътствията на сигналистите. В събота и неделя няма да има проучвателни действия, с цел да не се затруднява трафикът.

Ще се направи геотехническо проучване на оборудването, механически план и главен ремонт на тунела.  Ще се построи нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветяване и други системи, повишаващи сигурността на придвижване.

Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД “Геопът – Тунел Кривия”, в което са: “Геострой” АД и “Пътстрой-92” АД. Строителният контрол се реализира от “Пътконсулт 2000” ЕООД. Техният контракт е на стойност 54 720 лева с Данък добавена стойност.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР