Ремонтът на столичния Западен парк ще се забави още. В

...
Ремонтът на столичния Западен парк ще се забави още. В
Коментари Харесай

Ремонтът на Западен парк се забавя още - сега заради грешен проект

Ремонтът на столичния Западен парк ще се забави още. В момента обновяването, което се проточи повече от плануваното, е спряно краткотрайно поради повърхностен и неакуратен план. Работата е замразена, защото се оказало, че " фундаментите на козирката при основния вход (откъм бул. " Сливница " - б.а.) са проектирани в зоната на " разкрито съществуване на водопроводи ", написа на уеб страницата на Столичната община.

Въпросните водопроводи са с диаметри ф1000 – магистрален втори кръг за гр. София, и ф700 – отклоняване за кв. " Люлин ". До 17 юни проектантите от " Проджект Планинг енд Мениджмънт " трябвало да преработят плана си и работата да продължи. Те обаче се забавили и предали проектите на 25 юни.

Последвалата инспекция на плана от строителния надзор посочила, че документите са непълни и неточни. Липсвали елементи " Геодезия ", " ВиК " и " Електро ", а показаната част " Архитектурна " е " непълна и не е съобразена с предписанията за сервитута от " Софийска вода " за този вид водопроводи ".

" Столичната община ще предприеме нужните дейности за обновяване на ремонтните дейности в Западен парк ", написа в известието. В него обаче не се показва по кое време работата по обновяването на парка, който стои разкопан от май предходната година, ще бъде обновена и по кое време вероятно би завършила.

В началото на май от общината обясниха, че обновяването на парка би трябвало да завърши през октомври. Предварително избраният период от 10 месеца се удължил на година и половина поради неприятното време. Според осведомителната табела на обекта крайният период за приключването на ремонта е 10 декември 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР