Ремонтът на столичния бул. Дондуков няма да приключи до средата

...
Ремонтът на столичния бул. Дондуков няма да приключи до средата
Коментари Харесай

Тапи в столичния център до ноември! Ремонтът на Дондуков ще се проточи

Ремонтът на столичния бул. " Дондуков " няма да завърши доникъде на септември, каквито бяха проектите, а ще продължи до края на октомври. Това заяви по Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината е забавянето на началото на работата поради съгласуването на плана с министерството на културата по отношение на остарялата павирана настилка. Така една от основните пътни артерии в града ще обърква трафика и след края на отпускарския сезон, написа Дневник.

Културният спор за паветата

Както е известно министерството на културата не одобри концепцията на общината паветата да се запазят единствено в зоната на трамвайните линии, а пътните платна да са асфалтови. Общината ще извърши това искане, само че поради тежкият трафик по булеварда, за първи път в София под павета ще се сложи бетонова основа.

От думите на Фандъкова стана ясно, че общината не счита да се съобрази с позицията на министерство на културата да се запазят и паветата на ремонтиращия се бул. " Прага ". " Там разрешението за градеж е от преди заповедта на министерството, изпълнителят също е определен преди този момент ", разясни кметът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР