Ремонтът на столичната ул. “Граф Игнатиев” започва след края на

...
Ремонтът на столичната ул. “Граф Игнатиев” започва след края на
Коментари Харесай

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството

Ремонтът на столичната ул. “Граф Игнатиев” стартира след края на председателството Съвета на Европейски Съюз, съобщи основният проектант на София Здравко Здравков. Той чака това да стане още през юни. В момента е на финала процедурата по желание на реализатор на плана. Уточнява се и по кое време ще започва и завърши ремонтът, изясни пред „ Труд “ столичният зам.-кмет по превоз Евгени Крусев. „ Ще се стартира при първа опция, когато има всичко належащо като документи “, добави зам.-кметът.

С ремонта за 21 млн. лева ще бъдат преобразени „ Граф Игнатиев “, площадите „ Славейков “, „ Гарибалди “ и “Св. Седмочисленици”. Сергиите за книги на пл. “Славейков” ще бъдат сменени от навеси и ще се понижи броят им от 40 на 20. С търг ще се реши кои търговци да останат. Ще бъде отстранен пазарът до църквата “Св. Седмочисленици”.

Междувременно стана ясно, че 10 плана се състезават в състезанието за билет системата на столичния градски превоз. Явиха се доста задгранични участници – от Република Корея, Испания, Румъния, Турция, Полша, Словакия и други Конкурират ги представители на родния бизнес. Участва и „ Майкрософт България “. Очакванията на заместник-председателят на СОС от групата на Българска социалистическа партия Милка Христова са системата да проработи най-рано в края на идната година. Тя коства 88 млн. лева и се вкарва във всички 1300 транспортни средства и ще разреши на софиянци да си купуват билети през телефоните и да пътуват с тях по всички линии на превоза, в това число метрото. Перфораторите ще отидат в историята. Превозните средства на градския превоз ще станат по-сигурни, като в тях се инсталират камери. С електронното таксуване ще може да се следи с по-голяма акуратност какъв брой натоварени са другите линии и там, където е належащо, да се пускат повече транспортни средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР