Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. Суха

...
Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. Суха
Коментари Харесай

За компрометиран ремонт на детска градина алармират от БСП-София

Ремонтът на постройката на Детска градина №177 в ж.к. " Суха река " е изцяло злепоставен. След края на строителните работи пространствата ще бъдат изцяло неизползваеми и несъответствуващи за развъждането на деца. Това е установил ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в Столичния отбщински съвет Иван Таков. Заедно със заместника си и общински консултант Иван Пешев и ръководителя на Районния съвет на БСП-Подуяне Веселин Гъжев той е посетил детското заведения по сигнал на родители за нередностите при осъществяването на ремонта, оповестиха от БСП-София.

" След началото на ремонта през юли предходната година е развален покрива на съществуващата постройка. В резултат след пороен дъжд пространствата и наличното обзавеждане са наводнени и на процедура унищожени. Влагата е обхванала стените и електрическата мрежа, което може да докара до доста рискови последствия за ползвателите на постройката - деца, учители и спомагателен личен състав ", показва Таков.

По думите му новото крило също е потънало във влага и по настилката са се образували големи локви, а в асансьорната шахта има бездънен няколко метра вир и тя продължава да се цялостни с вода.

От БСП-София допълват, че съгласно обезпокоените родители влагата и мухълът няма по какъв начин да бъдат отстранени и в случай че в това положение пространствата влязат в употреба, това ще заплаши здравето на децата .
 Следствен отдел към окръжна прокуратура се отнася с ремонта на Театър „ София “ като към панелен блок в „ Люлин “ 8
Следствен отдел към окръжна прокуратура се отнася с ремонта на Театър „ София “ като към панелен блок в „ Люлин “ 8

Той изрази терзанието си, че ремонтът планува промени в интериора

Иван Пешев изрича неразбиране от това, че в новите пространства бравите на прозорците са сложени на повече от 4 метра височина. " Това е неуместно и прави невероятно отварянето на прозорците ", разяснява той.

" По всичко проличава, че строителството е некачествено и недобросъвестно осъществено. А плануваните 4 млн. лева ще са хвърлени напразно . Очевидно е, че не е упражняван никакъв надзор от страна на възложителя - Столична община ", акцентира Таков.

Той акцентира, че този път оправданието: " Хубаво е, само че не е готово ", няма да мине.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР