Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград е на етап рехабилитация

...
Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград е на етап рехабилитация
Коментари Харесай

Падна голямата въпросителна около локалите на Асеновградско, магистралата готова до ноември!

Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград е на стадий рехабилитация на съществуващото платно. Това съобщи регионалният шеф Здравко Димитров по време на днешната ревизия на място, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Локалите са подготвени, съвършени са, има доста малко за отчуждаване, разясни той. Уточнен е последният - този при КЦМ. За тях няма да бъде пускана нова социална поръчка, а ще могат да се създадат от сегашната компания реализатор " Иса – 2000 " в сегашния план.

И в този момент общините би трябвало да си свършат работата, за жалост те нямат планувано финансиране и тези процедури ще минат през АПИ или министерски съвет, въпреки самото финансиране да не е доста огромно, защото не става дума за огромни парцели, разясни Димитров.

Отчуждаването на локалите обаче не е толкоз ужасно, безапелационен бе той. " Те са прибрани оптимално, минават и през държавни парцели, не сме ощетили никой. Локалите по този начин или другояче се вършат да оказват помощ на тези парцели край пътя, в случай че ги нямаше, щеше да има мантинела. Нека притежателите имат самообладание и осъзнаят, че се прави в тяхна изгода. "  

Що се отнася до кръговото при караулката на изхода на Пловдив, то Димитров уточни, че там отчуждителните процедури и оповестяване на поръчката е задача на АПИ. Според регионалния шеф целият план би трябвало да бъде подготвен до ноември, само че упованията му са това да стане по-рано.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР