Ремонтът на оградата по границата с Турция да не минава

...
Ремонтът на оградата по границата с Турция да не минава
Коментари Харесай

На първо гласуване: Ремонтът на оградата по границата - без обществени поръчки

Ремонтът на оградата по границата с Турция да не минава през публични поръчки. Това взеха решение депутатите на първо четене, като одобриха промени в Закона за публичните поръчки. 

Предложението беше признато без гласовете на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а от " Воля " се въздържаха. 

Законопроетът, който е импортиран в Народното събрание от народни представители, беше предпазен от вицепремиера Валери Симеонов. По думите му с промените се поправя неточност. Мотивира измененията с това, че сега, се губи доста време за обжалване на публичните поръчки за оградата. 

" Зная, че тематиката ще бъде използвана за политически офанзиви. Призовавам преди всичко да помислите за това, че оборудването чака и има потребност от поддръжка ", сподели той и добави, че досега корупция при построяването на защитното съоръжени е нямало и това ще продължи и отсега нататък.

Идеята на депутатите от ръководещата коалиция обаче срещна остра рецензия от страна на опозицията.

" Това цели да освободи Министерски съвет от отговорност за оградата по границата, да натоварите с това единствено регионалните шефове, които когато се случи поредният скандал, да изгорят като бушони “ ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. Той добави, че Законът за публичните поръчки от ден на ден стартира да наподобява на швейцарско сирене. 

Преди измененията да бъдат дефинитивно признати, депутатите би трябвало да гласоподават законопроекта и на второ четене. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР