Ремонтът на НДК за целите на българското председателство сериозно закъснява.

...
Ремонтът на НДК за целите на българското председателство сериозно закъснява.
Коментари Харесай

Дончев: Ремонтът на НДК сериозно закъснява

Ремонтът на НДК за задачите на българското председателство съществено закъснява. За това предизвести пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

"Има релативно ниска степен на физическо осъществяване. Първостепенна цел е дейностите по ремонта да се ускорят, тъй като остава половин година. Въпрос на оперативно майсторство е нещата да се случат по най-хубавия метод. Факт е, че има генерирано доста съществено забавяне ", посочи Томислав Дончев.

Той акцентира, че когато беше принципал на НДК беше повишен капиталът за задачите на председателството и на ремонта, само че дефицити са трупан и през предходни години.

По мотив парламентарната комисия, която ревизира обстоятелствата към абсурда с отдръпването на като шеф на НДК на Мирослав Боршош, в която най-вероятно ще бъде викан, Дончев сподели: "Нека да ме викат, стига да съм в положение, ще давам отговор ".

Той разяснява и митинга в Министерство на вътрешните работи, като по думите му настояванията им са обективни, само че би трябвало да се мислим и за опциите, тъй като едно искане допуска спомагателен паричен запас.

"При всички случаи служителите на реда, които работят на терен, са приоритет. Министерство на вътрешните работи има много огромна администрация, не настоявам, че по формулировка тя е неефективна. Там има и звена, свързани с осведомително обезпечаване, осведомителна сигурност ", добави вицепремиерът.

По мотив друга тематика, която ГЕРБ изведе като приоритет, той сподели, че в случай че има инвестиция, която е дълготрайна и с твърда възвръщаемост, освен пари, това са вложенията в просвета и обучение.

"Ако се оказва, че доста българчета не попадат или отпадат от системата, не са в клас, а някъде другаде, това е дълготраен проблем, тъй като след 10-15 години един човек, който не може да чете и да написа, да счита, възможностите му за реализация на пазара на труда са нулеви, възможностите му за съответна интеграция в обществото също са съвсем нулеви. Вариантите са или той да бъде клиент на обществената система, или да бъде клиент на полицията и на прокуратурата ", разяснява Дончев.

По мотив концепцията на ръководещите да "връща " деца в учебно заведение, като "внимателно " принуждава родителите им, той сподели:

"Има страни, в които при отвращение на обещано семейство да праща детето си на учебно заведение, то се извозва с полицейски патрул. Така беше и в България по времето на зрелия социализъм. Аз не съм уверен, че би трябвало да прилагаме тъкмо тази мярка, само че има обстановки, в които представителите на страната, на Министерството на образованието – шеф, преподавател, обществени служащи, когато би трябвало да влязат в обещано домакинство да видят за какво децата не вървят на учебно заведение, да не могат да го създадат, в случай че не са ескортирани от полицейски патрул ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР