Ремонтът на над 23 км от АМ „Тракия между пътните

...
Ремонтът на над 23 км от АМ „Тракия между пътните
Коментари Харесай

Ремонтът на участъка между Чирпан и Стара Загора ще завърши в средата на юли

Ремонтът на над 23 км от Автомагистрала „ Тракия " сред пътните възли „ Чирпан-изток " и „ Стара Загора " се чака да приключи в средата на юли т. година Целта е строителните работи в сектора да бъдат изпълнени качествено и придвижването да бъде възобновено във допустимо най-кратки периоди, с цел да не се затруднява придвижването в дейния летен сезон.

Строителните действия в сектора започнаха в края на април. При инспекция на ръководителя на Управителния съвет на АПИ инж. Апостол Минчев при започване на юни беше установено: вложение на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, несъблюдение на техническите инструкции от страна на строителя, липса на способен механически началник по асфалтополагане и други Предприети бяха нужните ограничения за поправяне на работата и съблюдаване на софтуерните процеси.

Проектът за ремонт на трасето планува по метода студено преработване да се възвърне носимоспособността на пътното тяло, възстановяване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, ограничаващи системи /мантинели/, маркировка и знаци. На обекта се работи по едно и също време и в двете платна, които са в употреба от 2007 година

Обновяването на 23 км сектор е част от стартирания през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия " /от 156-ти до 208-ми км/. В края на април т. година приключи ремонтът 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ сред връзката с Автомагистрала „ Марица " и п. в. „ Чирпан - Изток ", а през предходната година на 12 км от автомагистралата сред пътните възли „ Белозем " и „ Оризово " /от 156-ти до 168-ми км/.

За осъществяване на строителните действия в сектора сред Чирпан и Стара Загора са затворени двете платна и трафикът минава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „ Чирпан - Изток " на Автомагистрала „ Тракия " по път II-66. От там по второкласния път не престават до пътен възел „ Стара Загора - Кольо Ганчев ", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това придвижването е по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора ", където водачите ще не престават по Автомагистрала „ Тракия ".

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „ Стара Загора " на Автомагистрала „ Тракия " по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора - Кольо Ганчев ". От там по път II-66 ще не престават до пътен възел „ Чирпан - Изток ", с цел да се качат още веднъж на Автомагистрала „ Тракия ".

Алтернативен маршрут на сектора в ремонт на Автомагистрала „ Тракия " е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да употребяват и първокласния път за по-голяма улеснение при пътешестване в пиковите дни и часове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР