Ремонтът на Бетонния мост в Пловдив, който е част от

...
Ремонтът на Бетонния мост в Пловдив, който е част от
Коментари Харесай

Ремонтът на Бетонния мост в Пловдив ще започне след 25 март

Ремонтът на Бетонния мост в Пловдив, който е част от плана " Развитие на железопътен възел Пловдив ", ще стартира в седмицата след 25 март.  Движението по него се стопира за шест месеца и това е записано в съглашение сред изпълнителя и Община Пловдив, което следва да бъде подписано, заяви пред публицисти инж. Иван Бакалски, началник на плана. Ремонтът се извършва от Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ).

Ще бъде съборена структурата на моста в границите на сервитута на НКЖИ. Устоите ще бъдат усилени, ще се построи нова структура с един отвор и по-повдигната, с цел да може да премине безвредно контактната мрежа за влаковете, изясни Бакалски. По думите му се постанова и реорганизация на рампата от южната част на моста по отношение на това, че той се повдига. Широчината на оборудването ще бъде 14 метра, от които 9 са пътно платно.

Движението по Бетонния мост ще бъде възобновено преди да приключат дейностите по пробива на Централна гара, уточни Бакалски. Дейностите там се забавят с към два месеца, което значи, че придвижването там да бъде пуснато в първите месеци на 2025 година. 

До 25 август ще бъде възобновено напълно кръговото придвижване пред Централната железопътна гара, стана известно след среща на управлението на общината с фирмата-изпълнител на плана. През септември се чака да се пуснат за придвижване новите местни платна на бул. " Васил Априлов “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР