Ремонтът на АМ Тракия на входа на Бургас започва на

...
Ремонтът на АМ Тракия на входа на Бургас започва на
Коментари Харесай

В Деня на труда започва ремонтът на АМ Тракия на входа на Бургас

Ремонтът на Автомагистрала " Тракия " на входа на Бургас стартира на първи май. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Отсечката е с дължина близо 8 км. Сега тя е " в тежко положение ", съгласно Министерство на регионалното развитие.

Регионалният министър Николай Нанков на 1 май ще е на ревизия на обекти в Бургас. Очаквам доникъде на месец юни, съгласно поетия през предходната година ангажимент, да приключи рехабилитацията на пътя Поморие - Ахелой, сподели районният министър. Ще се работи също по 7 км от Автомагистрала " Черно море ", пътищата Добрич - Албена, както и по пътя за Златни пясъци, съобщи министърът.

Очакваните поправки за тази година са за десните тръби, в посока София, на тунелите " Ечемишка " и " Витиня ", както и мостовите уреди в най-критично положение на Автомагистрала " Хемус ".

От ведомството твърдят, че ще продължат започнатите през 2017-а ремонтни действия по към 40 пътни сектора, измежду които са Източната дъга на Софийския околовръстен път, изхода към Благоевград сред Владая и пътен възел " Даскалово ". За ремонт са избрани и прави в Северна и Северозападна България.

Продължава рехабилитацията на пътни сектори със средства от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година С 300 млн. лева от нея ще бъдат ремонтирани 27 пътни прави. Продължава построяването и на автомагистрални прави. В рамките на тази година ще завърши строителството на още 30 км от Автомагистрала " Струма ", увериха от Министерство на регионалното развитие.

Започна построяването на 9,3 км от Автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и пътен възел " Боаза ". До месец и половина ще стартира градежа на още 16,5 км сред пътен възел " Буховци " и пътен възел " Белокопитово ", регистрира районният министър.

Предстои да стартира тръжна процедура за други 52 км от автомагистралата. Ако бъдат подписани контракти по стартиралите тръжни процедури за тунел " Железница " и пътя до Калотина, през тази година ще стартира работата и по тях.

Министър Нанков увери, че се работи интензивно и по въвеждането на тол системата. Без нея няма да се осъществя амбициозната стратегия, добави министър Нанков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР