Ремонт на Закона за личната помощ предлагат Изправи се! Мутри

...
Ремонт на Закона за личната помощ предлагат Изправи се! Мутри
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън! и Има такъв народ предлагат ремонт на Закона за личната помощ

Ремонт на Закона за персоналната помощ оферират " Изправи се! Мутри вън! " и " ИТН ". Проектът планува отпадане на сегашните критерии за достъп до персонална помощ.

Предложението е право на помощник да има всеки, чието увреждане е лимитирало способността му за независимо обслужване в всекидневието.

В момента хората имат право на до 168 часа персонална помощ месечно. В плана ограничавания на часовете за асистентска поддръжка няма.

Предвижда се хората да я получават от няколко пъти на месец до повече от 4 пъти дневно съгласно степента на взаимозависимост, която ще дефинират обществените служащи.

" Този закон би коствал в допълнение на бюджета 80 млн лева Като в това се планува и нарасналото възнаграждение на персоналните асистенти считано от 1 юни в размер на 1.4 по отношение на минималната работна заплата ", сподели ръководител на ПГ " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова.

" С поддръжката си към Закона заявяваме нашата отговорност, нашата поредност в дейностите си и подготвеност да подпомогнем обществения бранш и хората в потребност ", сподели Теодора Пенева от " ИТН ".

" Докато Закона не бъде възобновен и гласуван в текст - същия текст, който беше гласуван през 2018 година, ние продължаваме да протестираме ", сподели Вера Иванова от " Системата ни убива ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР