Ремонт на републикански път в област Шумен е спрян заради

...
Ремонт на републикански път в област Шумен е спрян заради
Коментари Харесай

Неремонтирани водопроводи бавят пътища

Ремонт на републикански път в област Шумен е спрян поради остарели водопроводи, които би трябвало да се рехабилитират, само че за тях към момента не са открити средства. Проблемът беше дискутиран на среща при регионалния шеф Владимир Йолов в понеделник.

Директорът на Областно пътно ръководство Димитър Ковачев разясни, че от предходната година се ремонтира път III-2082 Провадия-Кривня-Равна-Неново-Косово-Марково-Кюлевча-Мадара и срокът за привършване е края на юни т.г. Дейностите обаче са спрени по пътните сектори през селата Кюлевча и Марково. Изчаква се там да бъдат сменени водопроводи и едвам по-късно секторите ще се ремонтират.

Лошото е, че има проблеми с финансирането - по данни на кмета на община Каспичан Милена Недева е подаден план за финансиране в ПУДООС още през юли 2021 година, само че към момента няма удостоверение за разпределяне на нужните 550 000 лева

Управителят на ВиК Шумен Жанета Панайотова удостовери, че плануваните водопроводи за замяна са в извънредно неприятно положение и постоянно има повреди, а сдружението няма запас за цялостна им замяна.

Областният шеф се ангажира да осведоми Министерство на околната среда и водите и ПУДООС, с цел да се търси решение да бъде обезпечено финансирането, което ще разреши пътния ремонт да завърши в период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР