Ремонт на около 15 км от третокласния път III-5504 Обручище

...
Ремонт на около 15 км от третокласния път III-5504 Обручище
Коментари Харесай

Планират ремонт на основната пътна връзка с ТЕЦ Марица изток 3 и рудник Трояново-3

Ремонт на към 15 км от третокласния път III-5504 Обручище - Гълъбово е включен в подготвяната капиталова стратегия на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). През 2022 година ще бъде оповестена социална поръчка за изработването на механически план за главен ремонт на правата , а това е първата и наложителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. След като има подготвен механически план, съгласуван с интензивния тежкотоварен трафик по правата, ще може да бъде предоставено осъществяването на нужните строителни-монтажни работи, оповестиха от АПИ.
 Ремонтираха 8 километра пътя Монтана-Берковица
Ремонтираха 8 километра пътя Монтана-Берковица

Стойността на осъществената ремонтна активност е 5 310 000 лева

Трасето е съществена пътна артерия за община Гълъбово и обезпечава връзка с минно-енергийния комплекс Топлоелектрическа централа " Марица изток 3 ", рудник " Трояново-3 ", завода за гипсокартон в региона и на обитаемоте места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е издигнат преди 45 години - през 1976 година, и от този момент не е главно ремонтиран.

До момента Агенция " Пътна инфраструктура " поддържа пътя с настоящи поправки и отчасти изкърпване на трасето, което е краткотрайно и нетрайно решение, поради натовареността на правата. В предходните години обаче не е възлагано и изработването на план, по който в този момент да може да стартират нужните строителни работи за възобновяване експлоатационното положение на трасето.
 Катастрофа сред камион и рейс с служащи от мини
Катастрофа сред камион и рейс с служащи от мини " Марица изток "

Има умрял при случая

До започването на планувания главен ремонт на правата Областно пътно ръководство - Стара Загора ще продължи да поддържа сектора и ще обезпечи безвредното пътешестване на водачите до започването на строителните работи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР