Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков

...
Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Ето я заповедта на ректора на СУ за завършването на летния семестър

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков издаде заповед за завършването на академичната 2019/2020 година, оповестиха от висшето учебно заведение.

За специалностите и стратегиите в Историческия факултет, Философския факултет, Факултета по типичен и нови филологии, Факултета по славянски филологии, Факултета по публицистика и всеобща връзка, Факултета по педагогика, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Стопанския факултет и Геолого-географския факултет, летният учебен срок ще приключи неприсъствено на 5 юни.

Това се отнася за всички образователно-квалификационни степени и форми на образование, като завършването ще е посредством отдалечени средства, целесъобразно в платформата Мудъл.

Редовната изпитна сесия ще е от 8 юни до 3 юли - неприсъствено, посредством отдалечени средства или курсови работи и планове. Изпитната сесия на студентите от задочното образование ще е от 15 юни до 31 юли, неприсъствено посредством отдалечени средства.

За специалностите и стратегиите в Юридическия факултет, Богословския факултет, Факултета по математика и информатика, Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация, и Физическия факултет на СУ, летният учебен срок се удължава до 26 юни. В случай на нужда може да има присъствени съвещания и занятия.

Бивш ректор на СУ се разгласи за цялостна смяна на матурите и кандидат-студентските изпити

Редовната изпитна сесия ще е от 29 юни до 26 юли, неприсъствено посредством отдалечени средства, а когато това е невероятно, може да е и присъствено.
Изпитната сесия на студентите от задочното образование ще е от 15 юни до 31 юли.

За специалностите - "Медицина ", "Медицинска сестра ", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия " и "Оптометрия ", както и за магистърските стратегии - "Астрономия и популяризация на астрономията ", и "Оптометрия ", летният учебен срок се удължава до 31 юли. От 15 юни до 31 юли ще има и присъствени занятия. Редовната изпитна сесия ще е от 3 до 21 август, неприсъствено посредством отдалечени средства, само че някои изпити може са и присъствени.

Всички образователни практики и хоспитализирането ще са отдалечени, а практиките, за които това не е допустимо, ще бъдат отсрочени. В случай на отсрочване съответните дисциплини да не се включват при изчисляването на общия триумф за стипендия и изпитите да не се взимат поради като неположени за завършването на образователната година, предлага ректорът на СУ.

Подготвителната година за студентите от Департамента за езиково образование на СУ ще е неприсъствена, посредством отдалечени средства. Ще има присъствени курсове по непознати езици в дребни групи и присъствено самостоятелно образование на курсисти в Департамента за езиково образование при съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения.

Централната университетска библиотека и филиалните библиотеки на СУ ще стартират работа с читатели на 1 юни. Всички читални ще работят с потенциал 30 % от работните места, като се обезпечи отдалеченост от най-малко 1,5 метра сред читателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР