Ректорът на Софийския университет (СУ) проф. Анастас Герджиков, чиято кандидатура

...
Ректорът на Софийския университет (СУ) проф. Анастас Герджиков, чиято кандидатура
Коментари Харесай

Борисов: Герджиков е ректор на всички ректори

Ректорът на Софийския университет (СУ) проф. Анастас Герджиков, чиято кандидатура за президент ще бъде подкрепена от ГЕРБ, бе избран от водача на партията Бойко Борисов като " ректор на ректорите ". Вероятно това изложение идва от обстоятелството, че Герджиков е ръководител на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения у нас.

Корупцията на служебния кабинет


" Нашата партия ще поддържа Герджиков, той е ректор на всички ректори. И с право. Защото той може да сплоти нацията ", съобщи някогашният министър председател при посещаване в региона на Велинград.

Ден по-рано Герджиков съобщи, че единствено преди седмица схванал, че ГЕРБ ще го поддържат. Ректорът на СУ отхвърли да дава отговор на повече въпроси, до момента в който не бъде разгласен инициативният комитет за кандидатурата му.



Борисов за следващ път разкритикува настоящия държавен глава Румен Радев. Според водача на ГЕРБ той въобще не разбирал смисъла на президентската институция.

Бившият министър председател съобщи, че с помощта на " корупцията на служебния кабинет " задграничните вложения у нас намалели с близо 64%. Той уточни, че седмици наред България е първа по смъртност и последна по имунизация в Европейски Съюз.

" Умират хора, те не вършат нищо, съгласно Радев това е сполучливо ръководство. Безхаберие ", разяснява някогашният министър председател.


" Правосъдие за всеки "

Гражданската платформа " Правосъдие за всеки " ще издигне кандидатурата на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов за президент. Това излиза наяве от известие на уеб страницата им.

Инициативният комитет ще се събере пред постройката на президентството в събота следобяд. След това ще има съвещание в зала в центъра на града.

Очаква се кандидатурата на Панов да бъде подкрепена от " Демократична България ". Съдията, чийто мандат отпред на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари следващата година, би трябвало да подаде оставка пред Висшия правосъден съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР