Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков направи крачка назад

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков направи крачка назад
Коментари Харесай

Ректорът на Софийския университет с изненадваща крачка назад! Ще има ли прием в специалността “Медицина”?

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков направи крачка обратно по въпроса за приема в специалността “Медицина”. Такъв може и да бъде сбъднат, съобщи той в изявление за стратегия “Хоризонт” на БНР през днешния ден.

На 31 януари, в отсъствието на медии, Академичният съвет на СУ реши да разгласи нулев банкет по медицина за образователната 2018/2019 година по предложение на декана на Медицинския факултет и шеф на болница “Лозенец” (бивша Правителствена) – проф. Любомир Спасов. За него първо писа OFFNews, на база информация от наши лични източници, заради отсъствието на публична информация от Университета. Впоследствие информацията ни бе доказана от Ректората.

Решението, взето без нито един глас “Против”, не е било обосновано на съвещанието.

Днес ректорът призна, че повода е настояването на Медицинския факултет да организира лични кандидатстудентски изпити по биология и химия, а не да класира претендентите на база общите изпити по двата предмета, които организира университетът.

На съвещанието през декември проф. Спасов остро настоя Апелативен съд да позволи факултетът му да организира лични приемни изпити по биология и химия, само че Съветът отхвърли това искане.

Проф. Герджиков въпреки всичко направи ангажимента, че банкет ще има, в случай че факултетите се схванат за изпитите. Той посочи, че решението ще бъде взето на 28 март.

Спирането на приема по медицина би имало и финансови последици за Университета. Той не би получил повече от половин милион лв. държавна дотация, както и таксите на новоприетите студенти.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР