Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който вече потвърди,

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който вече потвърди,
Коментари Харесай

Герджиков е готов да приеме подкрепа от всяка партия

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който към този момент удостовери, че ще се кандидатира за президент, съобщи, че желае да е обединител и е подготвен да одобри поддръжка от всяка партия. Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурата му, ще бъде разгласен след два дни, сподели той при откриването на образователната година в университета.

Мога да олицетворя единството на нацията

Герджиков изясни, че имал качествата да въплъти единството на нацията, тъй като е работил на няколко места, които били комплицирани.

" Ректор съм на най-големия и комплициран български университет. Аз съм ръководител на Съвета на ректорите и опитът ми оттова за това да уравновесявам сред ползите на хора с разнообразни ползи, тъй че всички да се почувстват задоволени от някаква обективен резултат, е огромен ", съобщи той.

По думите му сега " политическото и общественото тяло " било разпокъсано и той желал да помогне за обединяването му.

Говоря с мои другари от месеци

Ректорът на СУ изясни, че разговарял със свои другари от „ дясното и дясноцентристкото пространство “ за кандидатура от месеци. Подкрепата от ГЕРБ пристигнала напълно неотдавна.

" През последната седмица разбрах, че политическа партия ГЕРБ е подготвена да поддържа тази кандидатура. Ще беседвам с всички партии, най-много с десните ", изясни той.

На въпрос били приел поддръжка от всички партии, той съобщи:

" Ще приема поддръжка от всички партии. Моята основна цел е да обединим всички български партии и всички български жители. Няма да откажа поддръжка на никой. Смятам, че всички могат да оказват помощ за това обединяване ".

Ректорът изясни, че задачата му не бил постът, тъй като към този момент си имал подобен, а и преди пет години към този момент бил канен за претендент от " една от най-големите партии ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР