Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е заявил днес

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е заявил днес
Коментари Харесай

Проф. Герджиков имал готовност да подаде оставка


Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е декларирал през днешния ден подготвеност да си подаде оставката, в случай че Общото заседание счита, че кандидатурата му за президент е повлияла отрицателно на Алма Матер. Членовете на Общото заседание обаче са декларирали, че поддържат ректора и са на мнение, че той би трябвало да продължи мандата си.

Това се споделя в известие на уеб страницата на СУ.

Днес в Общото заседание на университета, което е закрито за медии, онлайн са взели участие 336 души. Според участници във форума, никой с изключение на проф. Анастас Герджиков не е повдигнал тематиката за оставката на ректора. В деловодството на университета е било импортирано писмо с апел за такава от Теодор Илиев, студент в Юридическия факултет. Чрез медиите за оставката на ректора на Алма Матер след предизборната акция са призовавали дипломатът Бойко Ноев, водачът на АБВ Румен Петков и журналистът Мартин Карбовски, написа „ Дневник “.

Общото заседание през днешния ден е приело годишните доклади на ректора, контролния съвет и университетския публичен покровител. В идващите дни членовете му ще проведат скришен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР