Ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев е кандидатът на

...
Ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев е кандидатът на
Коментари Харесай

Кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен

Ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев е претендентът на ГЕРБ за кмет на община Шумен.

Той и цялостна листа от 41 претенденти за общински съветници на партията бяха регистрирани в Общинската изборна комисия (ОИК) в регионалния град. „ Благодаря на регионалния, на общинския координатор и на всички членове на ГЕРБ, които ме предложиха за претендент за кмет на Шумен.

За мен това е огромна отговорност и чест. Благодаря персонално на водача на партията Бойко Борисов и на изпълнителното бюро, че от трите кандидатури беше издигната моята “, сподели проф. Колев пред публицисти.

Другите двама номинирани от локалната общинската организация на ГЕРБ бяха Любомир Христов - два мандата кмет на регионалния град, и Албена Неделчева - общински ръководител на партията в Шумен. Тя е лидер на листата с общински съветници на ГЕРБ, стана известно при регистрацията ѝ в ОИК. 

Съгласих се да бъда претендент за кмет, тъй като „ първо, това е родният ми град, роден съм, израснал съм, учил съм тук, тук е родена щерка ми и сантиментът е голям “. Освен това мисля, че имам капацитета да се оправя със дилемите на един кмет, " имайки поради своя витален път и повече от 41 години трудов стаж, и управнически, и административен, и учредителен ", уточни проф. Колев.

По думите му ГЕРБ ще води положителна акция . „ Аз съм претендент за кмет от гражданската квота и не желаех да взимам никакъв превес при определянето на листата с общински съветници, тя е напълно партийна. На мен ми харесва, познавам всеки един от листата “. От самото начало държах да съм претендент за кмет, без да попадам в листата за общински съветници.

Считам, че те би трябвало да бъдат представители на съответната партия и нямам присъединяване при образуването ѝ, означи Колев и посочи, че ще разчита освен на поддръжката на симпатизанти на ГЕРБ.

" Животът ми е минал в Шумен, хората ме познават. Бях депутат, ръководител на Общинския съвет в Шумен, два мандата ректор на Шуменския университет. Мисля, че имам симпатизанти отвън партийните и на това разгадавам ", сподели още Колев.  
 Българска телеграфна агенция
„ Ясно е, че втори тур в Шумен ще има. Много значимо е определените общински съветници да оказват помощ на кмета . Като бях ръководител на Общинския съвет, считам, че това го реализирах. Който и да бъде кмет, общинските съветници би трябвало да работят в екип с него и да оказват помощ, тъй като задачата е да се вземат решение проблемите на Шумен, а не да се основават проблеми на партийна основа “, сподели още Колев.

Той добави, че на 27 октомври ще има избори за ректор на Шуменския университет и ще освободи управителната служба след два мандата . Областният ръководител на ГЕРБ в Шумен Ралица Тодорова сподели през публицисти, че задачата на партията е да има посланичество в Общинския съвет в Шумен не по-малко от 14 съветници, колкото има и в този момент. По думите ѝ в листата са включени хора от всички сфери на обществения живот - „ юристи, лекари, архитекти - лица, които биха били потребни и касаят построяването и градежа на община Шумен “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР