Рекордьорът по участия в колоездачната обиколка на България Евгений Балев

...
Рекордьорът по участия в колоездачната обиколка на България Евгений Балев
Коментари Харесай

Евгений Балев: Трябва да има държавна политика за развитието на спорта

Рекордьорът по участия в колоездачната обиколка на България Евгений Балев още веднъж започва, този път в тима на ГЕРБ за идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври.
Многократният първенец на страната по колоездене и претендент за депутат Евгени Балев съобщи, че спортът и политиката са директно свързани. Трябва да има държавна политика за развиването на спорта. „ Всяка нация се пробва да се потвърди посредством спорта. Политиката в региона на спорта би трябвало да се ръководи от хора, които схващат и милеят за това. Както в спорта, по този начин и в политиката, залагам на доста работа, дисциплинираност и отдаденост. Имам редица положителни хрумвания, свързани със спорта и младежките действия и имам упоритостта да ги осъществявам. Това е извънредно значимо за Сливен и района ", сподели Балев.

На финала от третия стадий на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България в Сливен, Българската федерация по колоездене предложи огромният играч да бъде почетен със званието „ Почетен жител на Сливен " за високите му спортни достижения.

Евгений Балев е нееднократен първенец на страната и победител в колоездачната обиколка на България през 2007-а.

„ Тази година Международната колоездачна обиколка се организира за 69-ти път, а аз съм част от нея в една трета от този интервал. Вече 20 години. Няма различен играч в страната с толкоз участия. До преди четири години бяхме трима индивида с 16 обиколки. Сега съм единствено аз. Амбицията ми беше за върха. Имам сили и опция да завърша и тази 20-та за мен обиколка, като това съревнование е бенефисно “, сподели претендентът за депутат от листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Сливен.

Той е безапелационен, че най – добре се усеща, когато се прибере в Сливен и усети поддръжката и любовта на сливналии. „ Освен, че Сливен е моят роден град и доста го обичам, Сливен е и градът с най – доста обичаи в колоезденето в България. Тук са родени доста състезатели, които са съдействали за развиването на колоезденето в България. През последната година спортът остана на назад във времето. Той е пренебрегнат и би трябвало да се върнат славата и традициите, които сме имали в годините обратно “, добави Евгений Балев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР