Рекордьор със скандалните 4,2 промила алкохол в кръвта и седнал

...
Рекордьор със скандалните 4,2 промила алкохол в кръвта и седнал
Коментари Харесай

Полицията заловила шофьор с 4,2 промила зад волана

Рекордьор със скандалните 4,2 промила алкохол в кръвта и седнал да кара, е залавян от полицията, до момента в който Тенчо Тенев е началник на столичния КАТ. Това описа самият някогашен началник на КАТ София Тенчо Тенев в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия.

Според него предлагането на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да падне прагът за наказателна отговорност при шофияра с алкохол е положително и професионално.

„ В някои страни от Европейски Съюз за младите водачи е до 0,2 промила, след 0,2 промила е наказуемо. Това са 1-2 бири. А за водачите с по-дълъг стаж са 0,5 промила и по-късно да бъдат глобени по наказателния кодекс, което е положително решение. С тези строги ограничения ще се реши въпросът с пияните водачи ”, счита Тенев.

Резлутатите от въведените ограничения за борба с войната на пътя дават резултат

Въвеждането на по-строгите санкции при шофиране с алкохол и опиати в кръвта към този момент дават резултат, твърди някогашният началник на столичния КАТ Тенчо Тенев.

„ Статистиката е очебийна. Вижда се, че понижават водачите, които ръководят след приложимост на алкохол и наркотични субстанции ”, сподели той.

Новата спомагателна инсталация, която ще се употребява за установяването на опиати в кръвта при водачите, ще са от изгода за по-бързото излизане на резултатите от пробите. Те обаче не са задоволителни, сподели Тенев.

„ Шест апарата не са задоволителни, може би ще се наложи взимането на още, с цел да се сложат в съвсем всички районни дирекции в страната. Парламентът взе вярното решение, освен при нас са такива фрапантни ограничения. Като знаете, че при съществуването на алкохол, ще ви бъде отнето свидетелството за правоуправление, а и автомобила, си е много сериозна глоба. В вярната посока вървим ”, сподели Тенев.

Според Тенев тази година, най-малко досега, в страната има сериозен растеж на злополуките с жертви на пътя.

„ Над 15 починали повече от предходната година, над 600 на ранени повече. Въпросът е министърът да реши да промени малко обстановката в управителните фрагменти на Министерство на вътрешните работи, изключително в Пътната полиция, с цел да могат нещата да си дойдат на мястото, и хора, които в действителност са експерти, да могат да трансформират тази тежка пътно-транспортна конюнктура с дейностите си ”, сподели Тенев.

КАТ не са данъчна работа, с цел да успее да събере санкциите, сподели Тенев. Според него това може да става при ГТП, когато водачът отиде да си заплаща налозите или да бъде обслужен в общината. Тенчо Тенев изясни, че става въпрос за 20-30 милиона лв., които не са събрани от санкции.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР