Рекордното слънчево изригване, станало на 6 септември, ще предизвика магнитни

...
Рекордното слънчево изригване, станало на 6 септември, ще предизвика магнитни
Коментари Харесай

Ще ни мъчат силни магнитни бури след рекордното слънчево изригване

Рекордното слънчево изригване , станало на 6 септември, ще провокира магнитни стихии с дълготрайност не по-малко от 24 часа на Земята, считано от вечерта на 8 септември, се споделя в известие на лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето на физическия институт " Лебедев " към Руската академия на науките, заяви ТАСС.

ВИЖТЕ В СНИМКИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

Слънчевото изригване на 6 септември е най-голямото през последните 12 години. То получи оценка Х9.3. Предишното слънчево изригване с сходна мощ бе следено на 7 септември 2005 година Предшестваше го изригване, получило оценка Х2.2.

НАСА пусна неповторими фрагменти на слънчево изригване (ВИДЕО)

На 7 септември беше записано от учените и второ мощно слънчево изригване. То се е състояло в интервала 17:20-17:55 часа българско време. Неговата мощ експертите оцениха на Х1.3, където буквата Х отбелязва най-мощното допустимо слънчево изригване, а цифровият показател прецизира неговата активност.
 Магнитна стихия връхлита Земята в навечерието на Нова година ThinkStock/Getty Images
Серията стартира на 4 септември. Отначало Слънцето създаде 5 дребни изригвания от клас М с мощ 4-5 бала. След това на 6 септември последва изригване от клас Х с мощ 2,2 бала, последвано от екстремално мощното изригване, достигнало Х9.3 бала.

Учени разгадаха мистерията към загадъчни явления от Средновековието

Както означават от института, по време на рекордното слънчево изригване е изхвърлено огромно количество слънчево вещество, което се отправило към Земята. Скоростта на изхвърлянето и посоката на магнитното му поле сега се прецизират.

Гигантско слънчево изригване би могло да унищожи живота на Земята

Сега обсерваториите по света направиха предварителна прогноза на галактическото " време " в околните три дни, която даже без да се вземе под внимание посоката на магнитното поле предсказва в идните 72 часа не по-малко от 24 часа магнитни стихии със мощ 1-2 по 5-степенната канара.

Ако посоката на полето се окаже неподходяща за Земята, е доста евентуално нашата планета да я чака най-голямата магнитна стихия от 2010 година, се прецизира в известието на лабораторията.
  По тематиката Сливането на две черни дупки ли е повода за загадъчната астрономическа особеност от времето на Телериг и Карл Велики?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР