Рекордно висок интерес отбеляза платената лятна стажантска програма на атомната

...
Рекордно висок интерес отбеляза платената лятна стажантска програма на атомната
Коментари Харесай

Стажантската програма на АЕЦ Козлодуй е все по-желана /снимки/

Рекордно висок интерес означи платената лятна стажантска стратегия на атомната централа през 2021 година В 17-тото издание на акцията се включиха 42-ма младежи, които се образоват по предпочитани за АЕЦ „ Козлодуй” механически специалности във водещите висши учебни заведения в страната.
Тази година в програмата участваха и трима студенти от задгранични университети – Техническия университет на Дармщат (Германия), Университета на Ланкастър и Университета Кингстън (Великобритания).
Тринадесет от стажантите са и стипендианти на атомната централа, което им дава право да се включат в програмата още след довеждане докрай на първи курс.
Постоянен е ползата и към неплатената форма на стажантската стратегия в АЕЦ „ Козлодуй”, която доста студенти избират за своя летен стаж.
Стажовете не престават един или два месеца по желание на младежите. В този интервал, благодарение на своите наставници, те работят по съответни задания в действителна среда, съобразена с изучаваната от тях компетентност, и създават планове по тематики, свързани с изпълняваната от тях активност. Така, в допълнение към наученото в университетите, те получават нови познания и скъп на практика опит, както и персонални усещания за опциите за реализация и кариерно развиване в компанията.
Анкетите, провеждани през последните години измежду платените стажанти, демонстрират, че над 90% биха свързали своята бъдеща професионална реализация с атомната централа. В удостоверение на това доста от тях към този момент са част от екипа на Дружеството.
Стажантската стратегия е един от инструментите, с които АЕЦ „ Козлодуй” подкрепя професионалното насочване на младежите и интензивно работи за израстването на идващите генерации добре готови специалисти за нуклеарната енергетика на България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР