Рекордно ниски за България резултати в областта на пътната безопасност

...
Рекордно ниски за България резултати в областта на пътната безопасност
Коментари Харесай

С 26% намаляват жертвите на пътя при сравнение на данните между 2019 и 2020 г.

Рекордно ниски за България резултати в региона на пътната сигурност за 2020 година С 26% понижават жертвите на пътя при съпоставяне на данните сред 2019 и 2020 година, стана ясно по време на Годишните награди на Българската браншова асоциация " Пътна сигурност “.

Ако ги съотнасяме към десетилетието - темпът на понижаване е още по-голям: с над 40%, написа още в известие на Държавна организация " Безопасност на движението по пътищата “, която получи отличието " Институция с огромен принос в пътната сигурност през 2020 година “

Оттам осведомят и че до две години България ще има цялостна електронна система за подаване на сигнали от жителите за рискове на пътя.

Създаването на системата е част от признатите промени в Закона за пътищата, добави председателят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова.

" Най-важното е всички ние – институции, неправителствен браншове и не на последно място – медиите, да обединим старания и да не допуснем през 2021 година да има растеж на пътния травматизъм. Само по този начин можем да дадем явен знак, че страната ни потегля по стабилно в вярната посока “, акцентира още Малина Крумова, която разяснява и дали ограниченията въведени поради ковид са причина за регистрирания спад.

" Стъпка в вярната посока са промените на Закона за пътищата, които Народното събрание одобри в последния си работен ден “, сподели ръководителят на ДАБДП. По думите ѝ разширението на обсега на процедурите за пътна сигурност, въвеждането на цялостна оценка на пътната сигурност и подредба на сигурността на пътната инфраструктура и регламентирането на целенасочените инспекции са основни за повишение на сигурността на пътищата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР