Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе иззето при полицейска

...
Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе иззето при полицейска
Коментари Харесай

Рекорд: Заловиха 200 кг. марихуана при полицейска акция в Северна България

Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе конфискувано при полицейска акция, която се организира тази нощ в Горна Оряховица. Разкрито е хранилище за произвеждане на дрога в село Джулюница, като сухата листна маса е била пакетирана и подготвена за разпространение. Марихуаната е била популяризирана в учебните заведения в Горна Оряховица и Лясковец.

Това количество се равнява на 400 000 дози марихуана, чиято пазарна стойност се пресмята на 6 млн. лв., показаха през днешния ден на взаимен брифинг сред полицията и прокуратурата в Горна Оряховица.
 Marihuana MVR Gorna Oryahovica2 MVR Снимка: Министерство на вътрешните работи
Оранжерията за произвеждане на опиата се намира в някогашна фабрика в Джулюница, сподели на брифинг шефът на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
Тя се употребила като логистичен център и място за преправка на веществото. При акцията са арестувани 6 души, като измежду дилърите е и 16-годишен възпитаник.

Според показания на очевидци – възпитаници, една цигара от половин грам марихуана се купува на цена сред 10 и 15 лв., показаха още на брифинга. За акцията оповестиха и вътрешният министър Иван Демерджиев и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.
Първоначално са арестувани двама дилъри, които са на ниско равнище, които популяризират в учебните заведения марихуана, като единият е 16-годишен възпитаник, другият е на 22 години. В следствие беше арестувано лицето, което провежда цялата тази активност, той е на 31 години, на него се регистрират лицата веднъж седмично..И стигнахме до така наречен Разпространител – хранилище в частен дом в Джулюница, намерихме при претършуване към 200 кг марихуана.
Ст. ком. Димитър Машов, шеф на ОД МВР-Велико Търново

„ Трима от лицата ще бъдат арестувани, ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, само че ще имаме шест лица, привлечени към качеството на обвинени. Към сегашния миг спомагат, обясняват цялата група “, съобщи окръжният прокурор от Велико Търново Таня Катрева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР