Рекордно количество кокаин откриха митничарите при рутинна проверка в пристанището

...
Рекордно количество кокаин откриха митничарите при рутинна проверка в пристанището
Коментари Харесай

4,5 тона кокаин заловени на пристанището в Хамбург

Рекордно количество кокаин откриха митничарите при рутинна инспекция в пристанището на Хамбург. Откритото количество е 4,5 тона на стойност към 1 милиард евро, съобщи БГНЕС. 
Според отчета, митническата работа в Хамбург е осъществила „ сензитивен удар ” върху противозаконния трафик на опиати. Откритият кокаин е с висока непорочност и след размесването му с други вещества сумата от продажбата на цялото количество би достигнал към 1 милиард евро.
Германските управляващи оповестяват, че акцията е извършена преди две седмици при рутинна инспекция. Товарът е бил прикрит в резервоар на транспортен съд, който изпълнявал автобус от Монтевидео през Хамбург за Антверпен. Товарът е бил заявен като „ соя ”.
След като отворили контейнера, митническите чиновници видели големи количества черни спортни сакове, към 211 на брой, в които имало повече от 4200 пакета с пресован кокаин. Международните трафиканти на опиати придвижват постоянно дрогата по този метод от Южна Америка за Европа.
Държавният секретар на немското Министерство на финансите Ролф Бьозингер похвали чиновниците, които са били в положение на създадат комплициран разбор на риска и от голямото количество контейнери, преминаващи всекидневно през пристанището в Хамбург, да открият и отворят тъкмо този с незаконния товар.
Всяка година на пристанището в Хамбург се обработват 9 милиона контейнери. Досега е откривана дрога, скрита сред банани или в кафе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР