Рекордните над 3000 участници и десетки хиляди гости се очаква

...
Рекордните над 3000 участници и десетки хиляди гости се очаква
Коментари Харесай

Чакаме 3000 участници на Народен събор-2018 в Пловдив

Рекордните над 3000 участници и десетки хиляди посетители се чака да дойдат в парк „ Лаута “ на третия Народен събор, който тази година ще се състои на 12 и 13 май /събота и неделя/. Това съобщи кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров, по чиято самодейност събитието започва в средата на май 2016-а и към този момент се утвърди като част от културния календар на Община Пловдив. 

„ На две подиуми ще се изявят учебни заведения, танцови клубове, читалища, оркестри, пенсионерски клубове, както и доста самостоятелни реализатори. Подготвяме многочислени изненади за гостите на събора –  народни битки, кукери, занаятчийски работилници. Организираме  училище за национални принадлежности, където всеки искащ може да посвири на гайда, барабан, дудук, гъдулка изцяло гратис. Ще зарадваме посетителите и с безвъзмездни уроци по национални танци “, анонсира Костадин Димитров.

Кметът на „ Тракия “ е безапелационен, че концепцията е да съхраним българския дух и обичаи и да ги предадем на бъдещите генерации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР