Рекордните над 25 млн. лева дневно дава държавата за обществени

...
Рекордните над 25 млн. лева дневно дава държавата за обществени
Коментари Харесай

Държавата плаща рекордните 25 млн. лв. на ден за обществени поръчки

Рекордните над 25 млн. лв. на ден дава страната за публични поръчки от началото на годината до 27 юли, сочи информация на Българска национална телевизия в Агенцията по публичните поръчки за интервала до 27 юли т.г.

Междувременно се резервира и наклонността половината от всички тъжби против процедури на държавната и локалната власт да бъдат основателни. Друга една четвърт от поръчките след това се оказват противозаконни.

През 2019 година държавната и локалната власт са сключили над 11 300 контракта на обща стойност 5.12 милиарда лв.. На ден това значи, че страната към този момент харчи с рекордните за последните пет години 25 300 000 лв..

От началото на годината до 27 юли са оповестени общо 6601 поръчки, като 1/6 от тях се финансират с евросредства. Най-много пари тази година страната отделя за строителство. На последващо място са доставките и услугите. Възложителите с най-вече поръчки са общините.

" За никого не е загадка, че общините са главните бенефициенти по европейските стратегии, с тях те съумяват да обезпечат една част от своите средства за инфраструктура, екология, обществени и културни действия ", разяснява пред Българска национална телевизия Десислава Стойкова, юрист в Националното съдружие на общините.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР