Рекордните над 2300 участници се включиха тази сутрин в София

...
Рекордните над 2300 участници се включиха тази сутрин в София
Коментари Харесай

2300 бягаха край НДК, за да помогнат на хората с различни възможности да спортуват

Рекордните над 2300 участници се включиха тази заран в София в благотворителното тичане с идея да се помогне на хората с разнообразни благоприятни условия да спортуват. Събитието още веднъж бе част от самодейността „ София – европейска столица на спорта “. Стартът на шестото издание на Run2Gether бе даден малко след 11 ч. пред НДК от ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който поздрави участниците и пожела триумф на самодейността.

“Благодаря на всички, които поддържат това събитие с благотворителна идея, което има за цел да разпространява спорта за всички и да се даде публичност, че равенството значи повече. Прекрасно е, че всяка година броят на участниците нараства. София е богат град със своето многообразие, с хората, които живеят тук, а Столична община прави и ще продължи да прави всичко допустимо с цел да обезпечи нови благоприятни условия за всички искащи да спортуват, без значение от техните качества, “ сподели още Георгиев, като посочи заслугата на уредниците и особено на „ JAMBA - Хъб на опциите “. След това ръководителят на СОС даде старт на конкуренцията и пробяга 5-те километра, по трасето бяха още Татяна Георгиева – ръководител на Комисията за децата младежта и спорта към Столична община и зам.-председателят на Фондация " София - европейска столица на спорта “ Анатоли Илиев, който също благодари за съпричастността на участниците. Сред формалните лица и поздравили присъстващите бяха още Димитър Божилов, кмет на регион „ Триадица “ на Столична община, посланиците на самодейността и други

Преди да започват участниците изгледаха демонстративния баскетбол с инвалидни колички и приветстваха уменията на представителите на тима „ София-Балкан “. Това бе шестото издание на Run2Gether, като за повторно старт-финалът на 5-километровия маршрут бе пред НДК. По и около трасето можеха да се виждат десетки известни персони, които поддържат идеята за равнопоставеност на хората със характерни благоприятни условия в България.

Основна цел на бягането е смяна на настройките към хората с разнообразни благоприятни условия. Събитието дава публичност на проблемите и демонстрира опциите и желанието на хората в риск да бъдат равноправни, приобщени и овластени както обществено, по този начин и стопански. Всеки от тях, благодарение на подкрепящи бегачи, съумява да пресече финала.

Инициативата през днешния ден мина под мотото „ Тичай с цел да окажеш помощ “, като хора с огромни сърца и хора със характерни потребности бягат дружно към една обща цел, а точно да надскочат себе си и да преминат финала дружно. „ Run2gether “ е едно събитие, което приобщава. То ни прави общественост от съпричастни хора, които по едно и също време с това спортуват за здраве, поддържат връзка между тях и се забавляват. И това, че част от тези хора се движат с колички, това, че някои виждат и чуват света друго от множеството други, това, че някои от тези хора имат повече компликации и провокации да преодоляват ежедневните неща, с които сме привикнали, всичко това ни оказва помощ да поглеждаме на живота и от различен ъгъл и да учим нови неща едни за други. Помага ни да сме по-отворени към многообразието и по-свързани с общността, в която живеем. Събитието още веднъж събра средства за образования на младежи с разнообразни благоприятни условия за тяхното по-трайно включване в пазара на труда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР