Рекордните 631 кг. кокаин, пристигнали от Колумбия, бяха открити в

...
Рекордните 631 кг. кокаин, пристигнали от Колумбия, бяха открити в
Коментари Харесай

631 кг кокаин пристигна в Албания от Колумбия с пратка банани


Рекордните 631 кг. кокаин, пристигнали от Колумбия, бяха открити в сряда в Албания в пратка с банани, съобщи " Франс прес ".

Началникът на албанската полиция Арди Велиу уточни, че пазарната стойност на опиата е 180 млн. евро. Дрогата е засечена в северното пристанище Дуръс в резервоар, дошъл от Колумбия през Италия.

Задържани са двама 25-годишни албанци, а трети се търси.

За министър-председателя социалист Еди Рама „ тази интервенция е огромна стъпка в битката на Албания против проведената престъпност”. Кандидат за участие в Европейски Съюз от 2014 година, Албания е под натиска на общността да се бори против трафика на опиати, корупцията и проведената престъпност.

От години Албания е най-големият експортьор на канабис за Европейски Съюз, изключително за Италия, съгласно отчетите на Европол. Тази противозаконна търговия е на стойност една трета от цената на Брутният вътрешен продукт на Албания, даже повече, съгласно западни дипломатически източници.

„ Албанската мафия е в положение да си сътрудничи с италианската мафия, да управлява трафика на лека дрога, на оръжие и неотдавна - на кокаин”, сподели в понеделник италианският прокурор по каузи против мафията Федерико Кафиеро де Рахо по време на посещаване в Тирана.

Бившият албански вътрешен министър Саймир Тахири, който е политически съдружник на Рама, е разследван за хипотетични връзки с албанци, упрекнати в присъединяване в интернационален трафик на канабис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР