Рекордните 63,2 процента от анкетираните заявяват, че не се чувстват

...
Рекордните 63,2 процента от анкетираните заявяват, че не се чувстват
Коментари Харесай

Над 60 процента от японците са подложени на финансов стрес

Рекордните 63,2 % от интервюираните декларират, че не се усещат финансово сигурни в Япония и имат отрицателна вероятност за бъдещето си, сподели скорошно държавно изследване, представено от Japan Today.

Делът на хората, които са претърпели финансов стрес през 2023 година, се е нараснал с 0,7 процентни пункта по отношение на година по-рано на фона на възходящите цени.

Резултатът е най-лошият, откогато през 2008 година беше прибавен въпросът за аргументите за недоволството към изследването, което мери мнението на обществото по отношение на икономическите и обществени настройки.

Последната анкета беше изпратена по пощата до 3000 души на възраст 18 или повече години, като годни отговори бяха върнати от 57,1 %.

Тези, които показват компликации при развъждането на деца, са 28,6 %, следвани от 28,2 %, които споделят, че е мъчно за младежите да бъдат самостоятелни, съгласно изследването, извършено сред ноември и декември.

Проучването откри също по този начин, че 26,2 % считат, че е мъчно за дамите да играят дейна роля в обществото, докато 25,8 % споделят, че са недоволни от работната си среда.

Запитани за областите, в които Япония се движи в негативна посока, 69,4% от интервюираните показват инфлацията на цените, до момента в който забележителен % от хората показаха угриженост за стопанската система като цяло.

През 2023 година главните потребителски цени в Япония са се повишили с 3,1 %, отбелязвайки най-бързия ритъм на повишаване от 41 години. За разлика от тях действителните заплати паднаха с 2,5 % през годината за втора поредна година на спад, защото държавните данни демонстрираха, че нарастванията на заплатите не съумяха да се оправят с инфлацията.

Отделно изследване в частния бранш, извършено през ноември, сподели, че 46,1 % от постоянните работници от семействата с двоен приход в четвъртата по величина стопанска система в света споделят, че изпитват финансови усложнения.

Средният годишен приход на домакинство за хора с стеснен бюджет е изчислен на 7,12 милиона йени, спрямо 8,78 милиона йени за семейства, които не са подложени на стрес, съгласно изследване на осведомителната компания за набиране на личен състав Mynavi Corp.

Онлайн изследването беше ориентирано към дами и мъже, работещи на цялостен работен ден на възраст от 20 до 59 години, като бяха събрани 3000 годни отговора.

Положителната страна е, че изследването на кабинета откри, че 25,1 процента от интервюираните споделят, че медицинските и обществените услуги се насочват в по-добра посока. Други области, които съгласно тях се усъвършенстват, включват предотвратяване на бедствия с 24,1 процента и социална сигурност с 18,6 %.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР