Рекордни нива на замърсяване с фини прахови частици бяха регистрирани

...
Рекордни нива на замърсяване с фини прахови частици бяха регистрирани
Коментари Харесай

Рекордно замърсяване на въздуха в София по време на новогодишната заря

Рекордни равнища на замърсяване с фини прахови частици бяха регистрирани в среднощ по време на празничната заря в София, сочат данни от системата airsofia.info, съобщава Нова тв
 Призоваха германците да се откажат от фойерверките в новогодишната нощ поради замърсяването  Отново е регистрирано замърсяване на въздуха в огромните градове у нас
Някои станции регистрираха моментна централизация на финни прахови частици до 500-600 микрограма на пространствен метър - десетократно над допустимите среднодневни правила.

Преди Коледа в няколко градове на страната беше регистрирано замърсяване на въздуха. Най-мръсен на 23 декември беше въздухът в София в кварталите " Младост " и " Надежда ", където запрашаването достигна над 4 пъти над нормата. Превишения бяха регистрирани още в Шумен, Смолян, Варна, Перник, Плевен, Велико Търново и Пловдив.

В навечерието на новогодишните празници германската федерална организация за отбрана на околната среда прикани хората да се откажат от фойерверките в новогодишната нощ поради замърсяването, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Според изчисленията на организацията към 4500 тона тънък прахуляк се издигат във въздуха над Германия в новогодишната нощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР