Рекордни горещини се очакват по целия свят - от САЩ,

...
Рекордни горещини се очакват по целия свят - от САЩ,
Коментари Харесай

Сухото и горещо време продължава да изгаря Европа

Рекордни горещини се чакат по целия свят - от Съединени американски щати, където десетки милиони хора се борят с рисково високи температури, до Япония, където термометрите също удариха 40 градуса.Опустошителното горещо време продължава да мъчи южна Европа. На остров Крит през почивните дни бяха измерени рекордните 44 градуса. Временно разхлаждане донесоха през днешния ден северни ветрове в Гърция, с помощта на които горещините от последните дни понижиха, а живакът на термометрите се върна под 40 градуса по Целзий в по-голямата част от страната. Въпреки леката отмора от жегата обаче метеоролозите предизвестяват, че страната ще бъде обхваната от нова гореща вълна през настъпващата седмица.От сряда нататък " температурата още веднъж ще се увеличи ", съобщи метеоролог по държавното радио, като предвижда скок до 44 градуса в Атина. Заради извънредно сухия въздух и ветровете заплахата от горски пожари е доста висока, предизвестяват от службата за гражданска отбрана.
Ставаме доста рано заран, с цел да създадем обиколките и да посетим атракциите, тъй като знаем, че след 10 часа става доста мъчно за посещаване, доста горещо, изключително с деца.
Томас Беърти, от Сингапур

За трети следващ ден през днешния ден доста археологически обекти в страната бяха затворени сред 11:30 ч. и 17:30 ч.Акрополът в Атина беше затворен за туристи поради непоносимата горещина на археологическия обект, който не предлага никаква сянка. През последните няколко дни доста гости получиха леки топлинни удари там на фона на преминаващата през страната гореща вълна " Цербер ", кръстена на триглавото страшилище от Дантевия " Ад ".Лекарите поучават хората и изключително туристите да пият доста вода и да заобикалят мощни физически натоварвания.Изгарящи горещини не престават да изтезават и Италия. Туристите, които излизаха в столицата на Италия Рим и Ватикана, се обливаха с вода от фонтани или се криеха зад вентилатори с вярата да се избавят от горещата вълна.
Току-що слязохме от круизен транспортен съд. Сега сме на обиколка в Рим. Имаме шапки. А през горещата част на деня се връщаме в хотела си. Ще си създадем сиеста.
Бет Фридман от Канада

Петнадесет града в Италия, множеството от които в централната и южната част на страната, са с червен код, предупреждаващ за висока степен на риск за възрастни хора, бебета и други уязвими групи.Очакват се рекордни температури през тази седмица.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР