Рекордна сума пари нахлу в пазарите на корпоративни облигации в

...
Рекордна сума пари нахлу в пазарите на корпоративни облигации в
Коментари Харесай

Инвеститорите наливат пари във фондове за корпоративни облигации в САЩ с рекордна скорост

Рекордна сума пари нахлу в пазарите на корпоративни облигации в Съединени американски щати тази година, защото вложителите бързат да заключат най-високите приходи от години преди предстоящата поредност от ползи понижения на лихвените проценти от Федералния запас.

Входящите потоци във фондове за корпоративни облигации са достигнали 22,8 милиарда $ до момента през 2024 година, съгласно инструмента за следене на фондове EPFR, първото позитивно начало на годината от 2019 година, когато са постъпили 22,4 милиарда $ до този миг.

Потоците спомогнаха за повишаване на цените и компресиране на по този начин наречените спредове – спомагателната рента, плащана от корпоративните заемополучатели по отношение на Министерството на финансите на Съединени американски щати – до най-ниската си точка от две години.

По-голямата част от парите са отишли ​​в принадлежности с капиталов клас, тласкайки спредовете до двегодишни дъна, макар че някои са отишли ​​в ненужни задължения, където спредовете са на 26-месечно дъно и единствено малко над след това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР