Рекордна субсидия от 10 млн. предвижда Община Пловдив за градския

...
Рекордна субсидия от 10 млн. предвижда Община Пловдив за градския
Коментари Харесай

Превозвачите искат по-скъп билет

Рекордна дотация от 10 млн. планува Община Пловдив за градския превоз

Община Пловдив ще предложи на необятно публично разискване актуализация на цените на билетите за градския превоз.

Тази тематика обсъждаха на среща с представителите на компаниите превозвачи кметът Здравко Димитров и заместник-кметовете Тодор Чонов, Величко Родопски и Йордан Ставрев.

Възможността за увеличение броя на рейсовете, според рекомендациите на регионалния щаб, беше другият въпрос, който бе подложен по време на диалозите.

„ От предходната седмица обследваме пътникопотока и все още няма нужда от спомагателни транспортни средства по линиите “, сподели заместник-кметът Тодор Чонов и добави, че това се дължи и на обстоятелството, че учениците не са на учебно заведение през актуалната седмица.

„ Превозвачите имат подготвеност за стартиране на спомагателни рейсове, в случай че се наложи. Апелирам да се съблюдават строго и ограниченията за стерилизация в рейсовете “, сподели още зам.-кметът по превоз.

В общината е постъпило предложение от превозвачите за повишение цената на билета на градския превоз.

По време на полемиката беше припомнено, че еднократният билет от 1 лева в Пловдив е измежду най-евтините в страната, а последната актуализация е от 2009-а година.

С оглед завишаването на всички цени на горивата и инфлацията през последните месеци се постанова и публично дискутиране на тематиката. В предлагането е заложено и актуализиране на картите за пътешестване.

Заместник-кметът Тодор Чонов разясни, че преди общината да предприеме стъпки по завишаване на цената на билета ще бъде изработен разбор от специалисти и след това предлагането ще бъде подложено за гласоподаване в общински съвет.

Общината ще предложи и дотацията на превозвачите за тази година да се усили на 10 млн. лева

„ Ще пожелаваме от транспортните компании повишение качеството на услугата. На финала сме по правене на публичната поръчка за въвеждане електронно-билетната система. С нейното осъществяване ще имаме и крайната цел за налична мобилна градска среда в интерес на всички жители “, заяви още кметът и удостовери, че срещите за разискване на по-добър градски превоз ще продължат с присъединяване на специалисти и общински съветници.

Част от тях взеха присъединяване и в срещата, на която се включи и ръководителят на общинския съвет инж. Александър Държиков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР