Рекордна сметка за ток получи Рилския манастир. Последната фактура е

...
Рекордна сметка за ток получи Рилския манастир. Последната фактура е
Коментари Харесай

28 хил. лева за ток - толкова трябва да заплати Рилският манастир


Рекордна сметка за ток получи Рилския манастир. Последната фактура е на стойност 28 хиляди лева Сметката е набъбнала три пъти в съпоставяне със същия месец на 2020 година и незабавно трансформира разпоредбите в обителта.

За да понижи сметките, манастирът е въвел режим на парното. То работи приблизително по 8 часа на денонощие.

„ По два часа работи, след това няколко часа почива. Ние също почиваме от топлото и се охлаждаме през това време. Разбира се да се вършат икономии, само че би трябвало да има естествени обикновени условия “, споделя дядо Евлогий, свещеник на Рилския манастир.



Манастирът се отоплява на нафта и ток. В кухнята се готви с печка на дърва, с цел да се понижат разноските. „ Като някой остарели скъперници гасим осветлението на всички места, където считаме, че е ненужно. За страдание не сме единствено ние. Множество компании, български жители, наши сънародници са с такива високи сметки и моля към всики, от които зависи да създадат всичко потребно, тъй като някой мъчно ще изздържат на тези сметки. Януарската сметка несъмнено ще е още по-голяма “, споделя дядо Евлогий.



Проблемът със сметките за топло на храмовете стигна и до депутатите. От ГЕРБ излязоха с предложение – храмовете да преминат към контролирания пазар.



До момента Рилският манастир не е получил отплата за високите сметки, макар, че заплаща индустриален ток.

Сметките за ток и на други манастири също са високи. Бачковският манастир за декември дължи 30 500 лв., а Троянският – 11 000.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР