Рекордна по размера си глоба от £86 000 (близо 194

...
Рекордна по размера си глоба от £86 000 (близо 194
Коментари Харесай

€100 хил. глоба за шофиране след употреба на алкохол

Рекордна по размера си санкция от £86 000 (близо 194 000 лева.) наложи английски съд на известния ефирен водещ Антъни МакПартлин, който провокира лека злополука в нетрезво положение. Наказанието е най-голямото за сходно нарушение в историята на страната, отбелязва BBC.

На 18 март МакПартлин блъснал своето Mini в два други автомобила. При случая нямало потърпевши, само че съгласно съда това било единствено въпрос на шанс, още повече, че на пасажерското място седяла старата майка на водещия на "Великобритания търси гений " и "Saturday Night Takeaway ".



Пристигналите на местопроизшествието служители на реда се усъмнили в държанието на МакПартлин и го ревизирали с дрегер. Устройството посочило, че концентрацията на алкохол в кръвта на водещия надвишава допустимата норма съвсем двойно.

Освен че ще би трябвало да заплати голямата санкция, МакПартлин ще се елементарни с книжката си за 20 месеца. След излизането си от съда той се е извинил обществено пред медиите за постъпката си и е оповестил, че се срами от стореното.

Рекордната глоба обаче едва ли ще бръкне надълбоко в джоба на шоумена. Седмичната му заплата е £130 000, а в случай че посещава изправителна стратегия за пияни водачи, ще може да получи книжката си с пет месеца по-рано от плануваното в наказването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР