Рекордна гаранция от 2 млн. лева наложи Апелативният спецсъд на

...
Коментари Харесай

Пускат от ареста Атанас Бобоков срещу 2 млн. лева |

Рекордна гаранция от 2 млн. лв. наложи Апелативният спецсъд на предприемача Атанас Бобоков, с цел да бъде пуснат от ареста. 

Решението е взето през днешния ден. 

На първа инстанция спецсъдът пусна предприемачът под домакински арест, само че апелативните съдии са решили да наложат по-лека мярка, излиза наяве от известие на съда.

Тяхното определението е дефинитивно.

За да дефинират размера на гаранцията, магистратите са решили данните за имущественото положение на обвинения, изяснява съдът, без да дава други детайлности за претекстовете си.

Атанас Бобоков е в ареста от 28 май. В края на май представителят на основния прокурор Сийка Милева заяви, че общо 10 души са упрекнати за присъединяване в незаконна група и за противозаконен импорт и преправка на боклуци. 

Разследването по по този начин наречената спекулация " Боклукгейт " потегли, откакто в края на предходната година на няколко места в страната бяха открити складирани тонове отпадъци от Италия. По случая са обвинени предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов, Илиян Миховски, притежател на цех в Плевен, Айгюн Еминов и някогашният началник на предприятието " Монбат Рисайклинг " Васил Богданов.

Според прокуратурата тогава те са взели участие в скица, посредством която отпадъците от завода за батерии на братята Атанас и Пламен Бобокови не са били обезвреждани, а единствено депонирани на разнообразни места в страната. Атанас Бобоков е обвинен като член на незаконна. Брат му пък беше притеглен и по друго дело поради диалозите си с президентския секретар и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР