Рекордна финансова подкрепа от над 3,1 млрд. лева получи през

...
Рекордна финансова подкрепа от над 3,1 млрд. лева получи през
Коментари Харесай

Над 3,1 млрд. лева получило селското стопанство през 2020 г.

" Рекордна финансова поддръжка от над 3,1 милиарда лв. получи през 2020 година българското селско стопанство. Това са големи пари за бранша в изискванията на пандемия ", сподели министър председателят Бойко Борисов на работно заседание с членове на държавното управление в Министерски съвет, представен от пресцентъра на Министерския съвет.

Вчера Държавен фонд " Земеделие " е превел близо 700 милиона лв. на близо 55 000 аграрни стопани по схемата за единно заплащане на повърхност по ставка, регистрира земеделският министър Десислава Танева.
 Адвокатът, осъдил Държавна фирма
Адвокатът, осъдил Държавна фирма " Земеделие ": Има разлика в развиването на дребните и на огромните земеделци

Целта на европарите е да създадат конкурентноспособни дребните и междинни аграрни производители

Според нея тази сума надвишава с към 20 лв. на хектар по отношение на миналогодишната. " Тази ставка стана допустима, тъй като се възползвахме от опциите на Европейската комисията за прекачване на средства. ", сподели министър Танева.

Между 21-23 декември от Държавна фирма " Земеделие " да създадат и последното заплащане към стопаните за тази година. Очаква се да бъдат преведени още над 80 млн. лева по мярката за необлагодетелстваните региони по ПРСР 2014-2020.

Над 30 000 земеделци са получили спомагателна поддръжка по отношение на пандемията. " С над 400 млн. лв. 2020 година бяха увеличени средствата за поддръжка поради коронавирус и сушата ", заяви министър Танева.
 Фонд
Фонд " Земеделие " стартира изплащането на средствата в поддръжка на животновъдите

По схемата за обвързана с производството поддръжка

П рез януари се планува отварянето на 2 нови ковид-мерки по Програмата за морско дело и риболовство, които към този момент са разисквани с бизнеса .

Очаква се Държавна фирма " Земеделие " да усили бюджета си за поддръжка за отплата за сушата в Югоизточна България с още 5 милиона лв.. " Помощта за стопаните ще се усили от 2 на 3 лв. за декар. За сушата компенсацията е близо 23 милиона лв., с които сме помогнали на 6000 стопани ", сподели още Танева.
 Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече посредством ограниченията по COVID-кризата
Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече посредством ограниченията по COVID-кризата

През идните 2 години...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР