Рекордите на новозаразени са част от нормалния цикъл на епидемията.

...
Рекордите на новозаразени са част от нормалния цикъл на епидемията.
Коментари Харесай

Акад. д-р Петрунов разкри хората с кои кръвни групи карат по-тежко коронавируса

Рекордите на новозаразени са част от естествения цикъл на епидемията. Това съобщи в утринния блок на БТВ имунологът акад. Богдан Петрунов.

"България е дребна страна, а ние имаме тесни контакти, тъй че ще има и такива голям брой новозаразени. Това е непосредствено следствие от рухването на ограниченията ", сподели още той.

Пореден черен връх: 132 случая на ковид у нас и още 6 жертви

"Призовавам наложително да се носи маска в закрити пространства. Тъжен съм, че не се прояви публично схващане, че носенето на маски на закрито ще ни избави. Маската не защищава от вируса, само че пази от пръските, тъй че да прекарате вируса по-леко. Нека хората да се помъчат и да съблюдават носенето на маски. Епидемията си е в ход ", разкри акад. Петрунов.

"Много малко хора имат антитела, не се основава и пожизнен имунитет против ковид. Ваксината е значима. В момента над 150 компании се занимават с имунизацията, само че това не е просто ", добави имунологът.

Акад. Богдан Петрунов разкри, че в България болестта е на клъстери.

"Хората с кръвна група А карат по-тежко вируса, тъй като имат потребност от повече О2. Хората с кръвна група 0 карат по-леко вируса. Характерът на болестта зависи от генетичния код на всеки ", приключи имунологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР