Рекорди по обслужване на граждани постигат служители на областната дирекция

...
Рекорди по обслужване на граждани постигат служители на областната дирекция
Коментари Харесай

Рекорд: 281 души минаха през паспортното на Волга за ден

Рекорди по обслужване на жители реализират чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. По данни на ведомството най-добре се оправят служителите от бранш “Български документи за идентичност ” - в петък през гишетата им са минали общо 1257 души. Най-тежки са били опашките на улица „ Волга “, където са се записали общо 281 жители. Следват районните ръководства в град Пловдив и тези в региона. Най-малко са били мераклиите за документи в Труд и Хисаря - общо 23 души. Вчера сутринта пред паспортната работа е имало опашка от 40 души.

Колегите им от „ Пътна полиция “ не остават обратно и са обслужили общо 719 жители в петък. 187 от тях са показали колите си през каналите за идентификация на МПС, 146 са били за смяна на благосъстоятелност по документи, 64 - за преустановяване на регистрация. В същия ден 300 души са минали за замяна или приемане на брошура или актове.

Вчера сутринта на пункта за идентификация е имало 10 автомобила за вписване. За издаване или замяна на брошура са изчаквали 15 души, а други 20 са били на гишетата за смяна на благосъстоятелност на МПС.

Рекордите са поради въведената нова мярка за облекчение на режима за издаване на персонални документи. В шестте районни ръководства в Пловдив е въведена и бърза услуга /до 3 работни дни/ за издаване на персонални карти и паспорти, а в бранш “Български документи за идентичност ” на ул. “Волга ” № 70 не престават да се одобряват и експресни документи /до 8 работни часа/.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР