Рекорден улов на паламуд отчитат рибарите по южното ни Черноморие.

...
Рекорден улов на паламуд отчитат рибарите по южното ни Черноморие.
Коментари Харесай

Черноморието ни е пълно с паламуд, рибарите с рекорден улов

Рекорден улов на паламуд регистрират риболовците по южното ни Черноморие. През последните 2 седмици някои от тях вадят по 2 тона. Заради богатият улов обаче рибата поевтиня. През предходната година се продаваше по 15 лв., в този момент цената за парче в Бургас е от 8 до 10 лева според от грамажа, сподели пред bTV продавачката Надя Келер.

Тя показа, че има доста поръчки от други градове - от Карлово, Ловеч, София.

Утре за Карлово ще заминат 50 риби, споделя дамата.

Фотографът Митко Димитров от Бургас, който пък е прочут и като рибар, изясни по какъв начин се лови паламуд.

" Това става по доста способи. Единият е с мрежи. Нощно време се огражда, тъй като той свети. Другият – 20-25 куки се пускат на дъното, вдигаш малко и клатиш и се хваща. Може и на тройник – да се дърпа от лодката изкуствена стръв и той лапа ", споделя Митко Димитров.

Паламудът е доста бърза риба. От нос Емине до Босфора пасажът стига за 8 часа, сподели пък кореспондентът Десислава Генева.

" Не знам какво му става тази година на паламуда. Много се радват риболовците, огромен улов. Може да се е изплашил от войната и да се е струпал тук ", разяснява Митко Димитров.

Дребната риба изчезва, тъй като паламудът е доста бърз и лапа всичко, прибавя той.

Един от търговците на риба пък се пошегува. На въпроса от кое място е рибата той отговори, че е уловена в Карнобат, само че колежката му бързо го поправи. От Ахтопол е, сподели тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР