Рекорден бюджет на ПентагонаСенатът на САЩ одобри законопроекта за отбранителната

...
Рекорден бюджет на ПентагонаСенатът на САЩ одобри законопроекта за отбранителната
Коментари Харесай

US Сенатът одобри 886 млрд. долара за военни разходи

Рекорден бюджет на Пентагона
Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроекта за отбранителната политика, предусещащ рекордни годишни военни разноски в размер на 886 милиарда $ - с 3% повече от предходната година, съобщи Ройтерс.

Бюджетът на Пентагона за идната фискална година бе признат с голямо болшинство - 87 на 13 гласа, от представителите на двете партии в 100-членния Сенат. Следващата стъпка е законопроектът да бъде прегледан в Конгреса, като се чака той да бъде признат до края на седмицата.

В бюджета е залегнало пазаруването на нови самолети, кораби и муниции. 11,5 милиарда $ са заделени за въздържане на Китай в Индо-Тихоокеанския район, а 800 млн. $ - за поддръжка за Украйна. Освен това се планува историческо нарастване на заплатите на военните в размер на 5,2%. 

Законопроект „ ще подсигурява, че Америка ще може да удържи линията против Русия, ще се опълчи твърдо на Китайската комунистическа партия и ще подсигурява, че американската войска ще остане на модерно равнище когато и да е по целия свят “, съобщи водачът на болшинството в Сената Чък Шумър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР